2. november 2004

Dagen i dag stod i Spaniens tegn. Den Spanske Ambassade var vært ved et arrangement, hvor de to vinmagere fra Spanien Telmo Rodriguez og danske Peter Sisseck gav deres syn på spansk vin i dag og i fremtiden. Det hele krydret med 19 topvine fra forskellige spanske regioner (det kan du læse mere om på selve VinForum).

Og med baggrund i de to herrers synspunkter og de fantastiske vine vi smagte, er der ingen tvivl om at Spanien kan se en tryg vinfremtid i møde. Dette bakkes jo også op af allestedsværende Robert Parker, der mener at Spanien er helt på toppen om 10 år. Og hvorfor så egentlig? Bl.a. på grund af:

  • Meget gamle vinstokke i mange vindistrikter, som i dag anvendes til billig konsumvin, men som nye vinmagere “omdanner” til fremragende kvalitetsvin.
  • Mere fokus på “terroir” og vinmarker end tidligere, hvor vine oftest er blandet af flere druer og fra flere kommuner/distrikter.
  • Spanien har et ideelt klima til vindyrkning, så man ikke behøver kunstige indgreb som ekstraktion, tilsætning af syre eller koncentration.
  • En ung generation af vinmagere, der ikke er bundet af tidligere tiders (Franco) traditioner, men som ser anderledes og frisk på tingene.

Peter Sisscek nævnte dog også at en del af de nye vinmagere måske har en tendens til at overdrive deres iver i måden at fremstille vin, så vinene bliver meget bombastiske og fyldt med egefad og tannin. Dette vil dog sikkert forsvinde, når de bliver bedre til deres arbejde.

Efter at have smagt vinene og i øvrigt at have beskæftiget mig med spansk vin i en del år, er jeg sikker på, at de har ret. Der vil i de næste år komme masser af spændende spansk vin på det danske marked, både i det fornuftige prisleje men også kultvine, der kan konkurrere med de bedste vine i verden. Hold øje med dem!

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine