7. januar 2007

Som smager af mange forskellige vine hver uge, slår det mig gang på gang, hvor høj kvaliteten i grunden er på de fleste vine. Selv i de lavere prissegmenter får man ret meget god vin for pengene i dagens Danmark. Men nogle vine er selvfølgelig bedre end andre. Professionelt set har de bedre vine en god balance og harmoni og en typicitet for det område, de repræsenterer. Men man kan ligeså godt indrømme det; personlig smag spiller selvfølgelig også en rolle – måske ikke en stor, men i hvert fald en lille rolle…I 2006 var der mange, rigtigt gode køb til rimelige priser i VinForums VinTest. Ses der udelukkende på vine til under 75 kr. var der i 2006 34 vine, der opnåede 5 stjerner, og dermed er superkøb til prisen.

De 3 bedste af disse har hver opnået en score på 88/100 pts. Og det er ganske godt for vine til under 75 kr. Disse tre vine, som vi kan kalde SuperKøb 2006, er:

Bodega Olivares Altos de la Hoya 2003 – Jumilla – Spanien
Sebastiani Zinfandel 2004 – USA
Domaine de L’Espiquoette Vacqueyras 2003 – Frankrig

Du kan se listen med alle 34 vine her

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine