• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Derfor skal du ikke købe en IKEA vinreol

8. august 2014

Jeg har været glad for min IKEA vinreol, der har gjort sit arbejde i mere end 15 år. Egentlig var det en ombygget IVAR reol, der gjorde det ud for en vinreol, men det fungerede og den rummede ca. 250 flasker – måske endda lidt mere.

Som du kan se skriver jeg i datid, for reolen er ikke mere – den valgte at styrte sammen under min ferie i juli måned! Så nu er det slut med vinreoler fra IKEA!

Da jeg kom hjem fra ferie kunne jeg godt se, at der var lidt vådt udenfor vinkælderen og tænkte først at det måske var et vandrør, der dryppede, for det har vi før været udsat for – huset er fra 1917, så der er løbende ting, der skal repareres. Men konstaterede også hurtigt, at alle vandrør var helt intakte og at væsken ikke var vand, snarere vin.

Jeg åbnede døren til vinkælderen og et mindre rart syn mødte mig. Det mindede om kaos og der stank af vin. Min ene vinreol med 250- 275 flasker var styrtet sammen og derefter væltet ud i rummet. Du kan se hvordan reolen var væltet nedenfor:

ikea vinreol

Før den væltede var alle hylder fyldte i flere lag – som det fremgår, er de ikke det mere! Men jeg var faktisk heldig, for der var meget fyldt i kælderen med meget andet end vin. Jeg havde en del tomme papvinkasser stående og en stor sæk fyldt med papemballage også. Så reolen var væltet ned i alt dette og det havde taget meget af faldet, så det kun var et fåtal af flasker, der var smadret – ca. 10-12 flasker. Og de var fra øverste hylde – de var faldet længst – og så var nogle af de flasker, de havde ramt på gulvet også smadret.

Så det tyndede lidt ud i min Brunello di Montalcino og Chablis beholdning!

Oprydningen var heller ikke helt nem, for det var ligesom et spil mikado at få fat i flaskerne uden at de øvrige flasker gled og røg på gulvet, men det lykkedes.

Som skrevet overværede jeg ikke styrtet af vinreolen, men jeg kunne efterfølgende se, at mederne, der holdt den sammen, var skredet og det må have forårsaget overbalance, så den var styrtet forover – for den var naturligvis ikke fæstnet til væggen…

Så nu er det slut med IKEA vinreoler! Nu er jeg gået over til de reoler jeg selv har solgt i VinForum Butik igennem 10 år, Boxx (det tidligere Bordex). Man må jo lære at tage sin egen medicin. De kan sættes sammen både i bredden og højden (husk at fastgøre til væggen, når du bygger i højden!) og her ser du hvordan mine 3 stk. 110 fl. Boxx reoler ser ud nu efter udskiftningen:

boxx vinreol

Hver flaske har nu sit eget rum, så de er meget lettere at gå til og så er reolen stabil, holdbar og den vælter ikke. Bare jeg havde skiftet fra IKEA reolen for længe siden…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

  1. Altså vi er enig om at IKEA produkter ikke fejler noget ikke? Som du skriver var der placeret meget på hver hylde og ikke fæstnet til væggen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine