• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Den nye St. Emilion klassifikation er blevet suspenderet

4. april 2007

Den nye klassifikation af St. Emilion fra 2006 er blevet midlertidigt suspenderet. Det har en lokal domstol i Bordeaux besluttet, da der er sået tvivl om lovligheden af klassifikationsprocessen. Anklagerne går på at der er diskrimineret mod bestemte slotte.

Det er fire slotte, der har klaget; Chateau La Tour du Pin Figeac, Chateau Cadet Bon, Chateau Guadet og Chateau de la Marzelle, der alle blev nedrykket i den sidste 10-års opdatering fra september 2006. Domstolen har givet klagerne ret i, at ikke alle blev behandlet lige og at kun 7 ud af de i alt 95 involverede slotte blev besøgt personligt af jury’en.

I følge de 4 slottes advokat betyder domstolens suspension, at der for øjeblikket ikke eksisterer en klassifikation for St. Emilion!

Afgørelsen kommer kun en måned efter, at en anden domstol annullerede Cru Bourgeois klassifikationen fra 2003 af nogenlunde de samme årsager.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine