• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Den “nye” Cru Bourgeois klassifikation under pres

8. februar 2007

Loven fra 2003, der ændrede Medoc Cru Bourgeois klassifikationen, ser ud til at blive annulleret inden for de næste uger. Den kontroversielle nye klassifikation fra 2003 inddelte slottene i 3 lag; cru bourgeois, cru bourgeois exceptionnel og cru bourgeois supérieur. Klassifikationen var mange år undervejs og havde til hensigt at øge klassifikationens kvalitet ved at luge ud i mange producenter, der ikke gjorde sig fortjent til klassifikationen.

Men processen blev efterfølgende udfordret at en gruppe slotte, der ikke selv var kommet med, da det kom frem, at ikke alle slotte var blevet bedømt efter samme kriterier. Antallet blev skåret ned fra 490 til 247.

Og nu ser domstolen i Bordeaux ud til at godkende protesten, bl.a. fordi 4 af de 18 medlemmer i klassifikationsjury’en selv havde direkte interesser i slotte, der kom med i klassifikationen. Og resultatet bliver så, at man må starte helt forfra og at den nye klassifikation først foreligger om nogle år.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine