• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Den gamle vinverden producerer stadig mest vin

18. maj 2006

På trods af stor fremgang for oversøiske vine er det stadigt Italien, Frankrig og Spanien, der er de største vinlande. Og det selvom produktionen er faldet fra 2004 til 2005. Italien var størst i 2005 med 50,556 million hektoliter efterfulgt af Frankrig med 50,50 million og Spanien med 35,3 million hektoliter.

Det er også Italien, der er verdens største vineksportør, i følge de sidste tal. Og her har Spanien overhalet Frankrig, så Spanien nu er verdens næststørste vineksportør. Først på 4. pladsen kommer Australien med Argentina og Chile på de efterfølgende pladser. Dernæst følger USA, Tyskland, Portugal, Sydafrika og Moldavien.

Og det er da også stadig de gamle europæiske vinlande, der drikker mest vin, målt pr. indbygger. I Frankrig er det 55,4 liter pr. indbygger om året efterfulgt af Portugal (52,6 liter), Italien (51 liter) og Spanien (33,5 liter).

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine