I Frankrig er vinhøsten 2008 netop skudt i gang. De første druer er høstet i det sydlige Frankrig i Roussillon. Selvom vingårdene ikke er forpligtet til opgive, hvornår de starter høsten, kunne Conseil Interprofessionel des Vins du Roussillon (CIVR) fortælle, at Domaine Cazes var den første producent, som startede med at høste i området.
Høsten er omkring en uge tidligere end sidste år. Det er de hvide muscat-druer, der er høstet til den lokale “vin de pays” vin. Druerne til den søde AOC Rivesaltes vin begynder først senere.
Domaine Cazes er på 180 ha og er den største økologiske og biodynamiske producent i Frankrig. Høsten foregår både med håndkraft men også med maskine om natten.
Langt størstedelen af den franske vinhøst begynder først efter den 20. august og fortsætter i september og de sidste druer er først i hus i november nogle steder. Høsten forventes at blive mindre end sidste år og ca. 12 % mindre end gennemsnittet for de sidste 5 år.