27. februar 2009

Den franske vinindustri er igen i oprør over regeringens seneste opfordring: Lad være med at drikke vin. Det er det franske sundhedsministerium, der har offentliggjort nogle nye retningslinier, hvori det hedder: “Forbrug af alkohol, især vin, frarådes.” Opfordringen kommer efter det franske cancer-institut, INCA, har offentliggjort en undersøgelse, hvor det fremgår, at selv et minimalt forbrug af alkohol kan øge risikoen for mund- og halskræft med 168%.

INCA formanden Dominique Maraninchi siger: “Små daglige doser af alkohol er det værste. Der er ingen mængde, uanset hvor lille den måtte være, der er godt for dig.” INCA siger også at rødt kød, charcuterie og salt øger kræftrisikoen.

INCA’s oplysninger får hård kritik fra mange sider, da den ikke baserer sig på franske tal, men er taget fra statistik rundt omkring i verden og at den franske regering efterfølgende retter sig efter den vækker undren. Undersøgelsens største svaghed, i følge eksperter, er, at den ikke isolerer andre årsager til kræft. F.eks. indgår storrygere også i tallene.

Den franske vinindustri er selvfølgelig i oprør og som de fremfører: “Det franske vinforbrug er faldet med 50% de sidste 20 år, samtidigt er antallet af kræfttilfælde steget. Man må indrømme, at der er et paradoks.”

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine