11. november 2014

Det er nemt at lave en blog – også om vin. Det er straks mere vanskeligt at skrive godt om vin, så der også kommer folk forbi og læser det du skriver. Og det måske allersværeste er at blive ved med at skrive uge efter uge og måned efter måned. Jeg ved det selv.

Derfor er dette blog-indlæg ikke blot en opremsning af alle de blogs om vin, der findes i Danmark – dem kan du finde andre steder. I stedet finder du en liste over de bedste blogs, hvor du kan være sikker på, at bloggen også bliver opdateret jævnligt. Det snævrer feltet ret kraftigt ind. Men her er de:

VinKreutzer

VinKreutzer er en af de ældste rigtige blogs om vin og skrives af Frederik Kreutzer, der er professionel vinmand og ansat hos Suenson Vin. Frederik formår dog at formidle om mange forskellige vinoplevelser og bloggen er bestemt ikke noge reklamesøjle for Suenson (eller andre). Bloggen opdateres ofte og den er da også nr. 1 i Google, når du søger efter vinblog. Meget fortjent – det er Danmarks bedste vinblog.

Vinsvin / Blogsvin

Blogsvin er egentlig mange ting, bl.a. vinhandel og blog, men bloggen er nok det mest interessante. Den har en skarp pen med masser af sproglige finurligheder og god humor. Og skrevet i en ung tone. Gutterne bag er også bagmændene bag det nye magasin Vang, som jeg tidligere har skrevet om.

Hipsomhap / Rasmus Holmgård

Rasmus er vinskribent med mange jern i ilden og et af disse er hans blog Hipsomhap. Den opdateres jævnligt, dog ikke så ofte som de to første på listen. Til gengæld skriver Rasmus langt og omfattende og med grundig research. Han er også flink til at tage emner op til debat og vende nogle af de mest traditionelle vintermer på hovedet. Nogle indlæg kan dog godt blive lidt akademiske i det.

Winefactory

Winefactory er anderledes. Der er nemlig først og fremmest video-baseret anmeldelser af vin (og andet relateret) men også skiftlige blogindlæg. De fire fyre har det helt sikkert sjovt med det de laver og du kan også godt få et grin med.

Houlberg

Houlberg blogger tit og meget. Først og fremmest med vinanmeldelser og anbefalinger. Her er gode billeder og masser af indhold. Ærgerligt at designet er så mørkt, så det er besværligt at læse ordentligt med. Men en rigtig god blog.

Vinexpressen

Vinexpressen er Rolf Madsens – fast vinskribent ved Berlingske – personlige blog om vin. Her er anmeldelser, baggrundsartikler og ikke mindst (sure) opstød i Jeronimus’ klumme. Bestemt et besøg værd.

Feinschmeckeren

Feinschmeckeren er vinskribenten Rasmus Palsgårds blog. Her skriver han om både restauranter, mad og vin. Nok mindst om det sidste. Siden er ekstrem flot skruet sammen og har gode billeder.

Jespers Vintanker

Jesper Vintanker er først og fremmest Jespers smagenoter af vine han har smagt. Noterne kommer drypvist, men jævnligt.

Gastro

Gastro blog er magasinets Gastros online blog. Her skrives om mere end bare vin, men vin har dog en god rolle. Artiklerne er skrevet af gode skribenter, så kvaliteten af det skrevne er i orden.

Jysk Vin

Ja, en enkelt vinhandler kommer med på listen, nemlig Jysk Vin. Som en af meget få findes der nemlig en vinhandler, der også laver indhold, der ikke kun er til for at sælge vin, men også tiltrækker folk, der “blot” vil have god viden.

[divider]

Du synes måske jeg mangler nogen, men så skyldes det højst sandsynligt, at det er meget lang tid siden, at bloggen er blevet opdateret. Ellers gør mig klogere i kommentarfeltet nedenfor.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

 1. jeg opdaterer også dagligt og har skrevet rigtig mange lærerige indlæg om det at smage på vin og hvor man lærer om de forskellige lande. Der ud over finder jeg og Anbefaler de bedste tilbud jeg finder rundt omkring på nettet.

  Dbh
  Daniel

 2. Hvorfor har I ikke Winelab.dk med? Rent definitionsmæssigt er alle de opremsede jo ikke alle blogs og jeg har læst det er en af de mest læste vinhjemmesider i Danmark!

 3. Den liste mangler research! Hvor er fx Winelap?

  Hvis den ikke er med er den liste jo intet værd og virker som om I bevidst omgår den! Men det gør I måske også? Come on, det er jo Danmarks bedste side! Men kan jo være brødnid?

  Er sikker på I på ingen måde tør offentlighøre min kommentar!

 4. Tak for jeres kommentarer, som jeg er meget glad for. Især de mange gode forslag til vinsider, der ikke er med. Nu skriver jeg jo indledningsvist, at dette ikke er en liste med ALLE danske blogs, men nogle af de bedste, så det er intet forsøg på at lave en udtømmende liste.

  Der er flere mere generelle vinsider, der ikke er med. Både Pernille og Lone nævner specifikt winelab.dk (staves med et b tilsidst), men også sider som vinavisen.dk, vinsiderne.dk og jo egentlig også min egen vinforum.dk er ikke med på listen.

  De er ikke med, da de efter min opfattelse ikke udelukkende er blogs men mere generelle vinsider med meget andet stof end blog-indlæg. Og specifikt for winelab.dk så er vinbloggen her ikke opdateret siden marts 2013…

  Og @Lone selvfølgelig offentliggører jeg din kommentar – ellers er der jo ikke meget ved at have et kommentarfelt.

 5. Vi åbner en lille butik med navnet Lille Danmark
  Vi vælger at sælge kun Danske eksklusive produkter her baglandet andet vin produceret i Danmark
  Målet er at få folk til at sætte pris på de lækker vin, gin, rum, whisky osv som er produceret af kærlighed,.
  Vil være dejligt hvis der er en blogger der interessere sig i at skrive om Lille Danmark
  Webside er undervejs
  Butikken åbner den 1 april 2020

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine