7 danske kokke får nu muligheden for at lære spansk gastronomi nærmere at kende. Det er utrættelige Angela de la Rosa fra den spanske Ambassade i København, der står bag pilotprojektet med navnet: “Training program for Foreign Professionals in Spanish Gastronomy”. Formålet med programmet er at støtte de dygtige kokkeelever, der uddannes i de danske køkkener, og ikke mindst de erfarne sous-chefs, der også gerne vil prøve kræfter på udvalgte toprestauranter i Spanien.
Det er ICEX (Det Spanske Institut for Udenrigshandel), som står bag programmet. ICEX, der i samarbejde med forskellige eksportgrupper støtter markedsføringen af spanske produkter i udlandet, har udarbejdet et større program og bevilget de fornødne økonomiske midler, der i form af gastronomiske stipendier, vil kunne muliggøre de udtagede kandidaters videreuddannelse i spansk gastronomi. Pilotprojektet omfatter i år fem lande og i alt 15 kokke, hvor Danmark er repræsenteret med hele 7.
Kokkene starter med 2 måneders intensivt sprogkursus og har derefter et 12 måneders ophold i Spanien, heraf 11 måneder på en toprestaurant med mindst en Michelinstjerne. Følgende danske kokke skal afsted:
MIE BOSTLUND, Restaurant René – ARZAK (***)
LARS LUNDØ JAKOBSEN, Restaurant Prémisse – CELLER DE CAN ROCA (**)
RASMUS LECK FISCHER, Restaurant Søllerød Kro – MARTÍN BERASATEGUI (***)
NICOLAI TRAM, Restaurant M/S Amerika – LA TERRAZA DEL CASINO (*)
ANTON EFF, Rest. Sortebro Kro – EL RACÓ DE CAN FABES (***)
RONNY EMBORG, Restaurant Geranium – EL BULLI(***)
ASBJØRN FRANK, Restaurant MR – EL POBLET (**)