• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Dansk biotech styrer verdens vinproduktion

14. maj 2004

Dansk bioteknologi har en stor del af æren for, at vi kan stille en god flaske rødvin på middagsbordet til hverdag til en fornuftig pris. Den gode kvalitetsvin til en ærlig pris er nemlig resultatet af, at den bioteknologiske udvikling har gjort vinfremstillingen langt mere effektiv og kontrolleret. Og her er Danmark med helt i front. Det skriver Biotech Danmark.

Der er faktisk tale om en tretrinsraket hvor virksomheden Novozymes leverer enzymerne, De Danske Spritfabrikker leverer gæren og Chr. Hansen bakteriekulturen til brug i vinfremstillingen. De er hver især verdens førende inden for deres områder og deres produkter sætter vinproducenterne i stand til at hive mere saft og aroma ud af vindruerne, og nedsætter den mængde af fejlslået vin, som ellers ville havne i afløbet.

Hvis det ikke var for den bioteknologiske udvikling, som især de nye vinlande som USA, Australien og Chile har taget til sig, kunne verden ganske enkelt ikke producere, den mængde vin som menneskeheden konsumerer i dag. Og i hvert fald ville den ikke smage så godt. I modsætning til 1960erne og 1970erne, hvor den almindelige masseproducerede vin var noget forfærdeligt sprøjt, er den det ikke længere, og det kan vi takke den teknologiske udvikling for.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine