22. august 2012

En netop offentliggjort rapport fra konsulentfirmaet Agilitor gennemgår vinmarkedet online som det ser ud i søgemaskinerne. Analysen, Search Marketing Rapport Om Vin, har først undersøgt, hvilke søgeord folk først og fremmest anvender, når de skal finde vin online. Det er især ord som champagne, vin, amarone, barolo, italienske vine m.m.

De 50 mest brugte søgeord er derefter udvalgt og for hver enkel søgeterm har man så undersøgt, hvilke hjemmesider, der ligger på side 1 i Google. Man har talt alle resultaterne sammen og det vinfirma med flest side 1 placeringer er dermed det mest synlige firma i søgemaskinen.

Nu skulle man måske tro, at det var et af de mere kendte vinfirmaer, der også var det mest synlige online? Men sådan forholder det sig ikke. Man skal et stykke ned ad listen for at finde de mere kendte og større vinfirmaer. I stedet er det Vildmedvin.dk, der løber med æren som det mest synlige vinfirma online. På andenpladsen er det såmænd VinForum og på 3. pladsen kommer et andet mindre vinfirma, Klubvin.dk.

Analysen ser også på annoncerne i Google – de såkaldte AdWords. Også her er det VildmedVin og Klubvin, der topper listen. Top 10 listen over de mest synlige hjemmesider om vin, der således ud:

  1. Vildmedvin
  2. VinForum
  3. Klubvin
  4. Erik Sørensen Vin
  5. Vinlex
  6. H.J. Hansen Vin
  7. Kjær & Sommerfeldt
  8. Theis Vine
  9. Vinens Verden (Wine.dk)
  10. Philipson Wine

Du kan læse mere i artiklen Vildmedvin er Danmarks mest synlige hjemmeside på vinmarkedet, hvor du også kan downloade hele rapporten gratis.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine