27. oktober 2000

De prestigefyldte 1. Cru slotte i Bordeaux – Chateaux’erne Margaux, Haut-Brion, Lafite, Mouton og Latour – er tøvende over for en ny vinbørs, der åbner i december 2000. Vinbørsen vil handle med såkaldte futures, som man f.eks. også kender fra hvede, olie, kaffe og andre råstoffer. Nogle (tilhængere) vil blot hævde, at man sætter den kendte En Primeur handel i system. Men de “store” slotte vil ikke sættes i bås med sælgere af komaver og mener selv de leverer et luksusprodukt og ikke en standardvare, der kan købes og sælges på en børs.

Men modstanden fra de slottene er måske forgæves. I hvert fald vil børsen ikke liste enkelte vine, men puljer af vin fra en enkelt årgang. Børsen vil starte med at handle vin fra årgang 1999 og 2000. Og Robert Parker vil få en helt ny status som børs-profet. Hans udtalelser om vinene vil utvivlsom få stor indflydelse på kurserne…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine