• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Cru Bourgeois klassifikationen er nu endelig ugyldig

11. juli 2007

Suspensionen af den seneste Cru Bourgeois klassifikation fra 2003 er nu afløst af en officiel annullering. Det betyder, at brugen af betegnelsen Cru Bourgeois fra nu af er ulovlig. “I fravær af en fuld klassifikation kan betegnelsen ikke anvendes”, hedder det i den officielle meddelelse.

Siden suspensionen i februar 2007 har vinbønderne været i vildrede over, hvordan de skulle forholde sig, men det er der nu nogenlunde afklaring omkring. Dog er der stadig usikkerhed om, hvilken årgang reglerne gælder fra. Årgang 2005 er fyldt på flaske, mens 2006 ligger på fad. Så vinproducenterne regner med, at reglerne først gælder fra årgang 2007.

Et nyt arbejde med at skabe en ny klassifikation starter nu, da betegnelsen er mange penge værd for de slotte, der er kvalificeret til den. Hvornår en ny klassikation kan offentliggøres vides dog ikke – men det kan tage år.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine