• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Chirac’s vinkælder fra borgmestertiden skal sælges

5. juli 2006

Paris’s rådhus sælger ud af imponerende vinkælder. Oprindeligt var vinene tiltænkt officielle gæster i Paris, men nu sættes mere end 5.000 flasker til salg på auktion og det forventes at de indbringer mere end €500.000.

Vinkælderen indeholder flasker fra Petrus, Margaux, Latour og Lafite-Rothschild. Desuden to ældre flasker Romanee-Conti og 191 flasker 1976 Krug champagne.

Embedsmænd fra Hotel de Ville inspicerede kælderen i oktober 2005 og noterede, “at lagerets størrelse ikke harmonerer med forbruget” og “at der er meget høje priser på visse flasker”. Endvidere blev risikoen for at kælderen kunne blive oversvømmet ved kraftige regnfald (så Seinen gik over sine bredder) også nævnt i rapporten som et argument for at sælge ud.

Vinkælderen blev oprettet for 20 år siden, da den nuværende præsident Jacques Chirac var borgmester i Paris. Embedsmændene har desuden noteret at selvom antallet af receptioner og arrangementer ikke er faldet, er forbruget faldet fra 28.821 flasker i 1994 til 15.193 flasker i 2004. Budgettet er også skåret med 65%.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine