• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Chilenske Aurelio Montes rykker til Napa i Californien

18. august 2006

Traditionelt er det udenlandske vinfirmaer, der har investeret i Chile. F.eks. er store franske navne som Lafite Rothschild og Mouton-Rothschild involveret i projekter i Chile. Men nu går det også den anden vej, idet et af de førende chilenske vinhuse, Montes, vil producere vin i Californien. To Cabernet-baserede vine bliver allerede klar fra 2006-høsten.

“Vi er i Napa da vi elsker udfordringer og vi vil teste os selv mod de kendte navne i dalen,” udtaler delejer og vinmager Aurelio Montes. Montes vil købe druer fra vinmarker i Oakville, Stags Leap og Yountville for sine vine, der endnu ikke har noget navn. Der er kun lavet aftaler for et år og længerevarende aftaler underskrives først, når det er bevist, at kvaliteten er i orden.

Topvinen bliver på Cabernet og Syrah og vil få en pris i USA på $75. Andenvinen er første og fremmest på Cabernet og koster $45. Der skal produceres ca. 7.000 kasser.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine