Chateau Latour vil fortsætte med at udvide sit økologiske projekt. Slottet startede med at konvertere vinmarker til økologisk brug i 2008 og i år er ca. 10% af de 78 ha økologisk dyrket. Latours vinmarkansvarlige, Penelope Godefroy, siger at der vil ske yderlige udbygning i 2010: “Vi har koncentreret vores økologiske marker lige uden for muren til L’Enclos (den 47 ha vinmark, der giver druer til førstevinen) og er meget tilfredse med resultatet indtil nu.”
Latours direktør, Frederic Engerer siger: “Vi har stadig meget at lære og skal lave flere forsøg og hvert vinslot bevæger sig i sit eget tempo alt efter viden og kendskab til vinmarkerne. Der er stadig en risiko for at vi mister en hel høst, hvis vi laver fejl, det må vi ikke glemme. Men omlægningen til økologi er en ansvarlig beslutning, en stor udfordring og en fuldstændig ændring af den måde vi driver vores vinmarker på.”