• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Chateau Guiraud solgt for 150 mill. kr.

9. juni 2006

Et af de bedste slotte i Sauternes, 1. Cru’en Chateau Guiraud, er blevet solgt i ugens løb. Slottet er overtaget af 4 købere; Robert Peugeot fra bilproducenten af samme navn, Stephan von Neipperg fra Château Canon La Gaffelière i St-Emilion, Olivier Bernard fra Domaine de Chevalier i Pessac-Léognan, og Guiraud’s nuværende vinmager, Xavier Planty.

Handlen til 150 mill. kr. er kun en tiendedel af prisen på f.eks. Chateau Montrose og betegnes som aldeles fair, men er nok også den sidste gang, at et Sauternes slot fra 1. Cru kan handles til en sådan pris.

Von Neipperg, som allerede ejer flere vinslotte i Bordeaux, mener at Sauternes skal gøres mere moderigtig på samme måde som Pierre Lurton gør med Yquem. “Bordeaux er konservativ og folk skal gøres opmærksom på, at Sauternes ikke blot er en drik til foie gras og dessert” siger Von Neipperg.

De fleste aktier er købt af Peugoet, selvom han er den eneste, der ikke skal have noget med den daglige drift at køre. Den varetages af de tre øvrige.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine