• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Champagnehuse anvender lettere flasker for at sænke omkostningerne

28. august 2008

Champagnehusene oplever stigende omkostninger i både produktion og transport af deres dyrbare dråber. Nu forsøger de at gøre flaskerne tyndere for at sænke omkostningerne. Normalt vejer en champagneflaske mere end dobbelt så meget i forhold til en almindelig vinflaske for at kunne holde til trykket i flasken. Nu forsøger G.H. Mumm sig med en lettere flaske på 835 g – 65 g lettere end den normale. Mumm har produceret 2,5 mill. flasker i den lettere udgave, som nu skal ligge 3 år inden den frigives. Flasken skal dog først godkendes af Comité Interprofessionnel du vin de Champagne (CIVC), der ikke vil risikere, at flaskerne eksploderer i kundernes hænder.

Hvis forsøget viser sig at være en succes, vil CIVC anbefale alle sine medlemmer at begynde at bruge flaskerne. Med de lettere flasker kan man have op imod 4.000 ekstra flasker på den samme lastbil og det sparer mange transportomkostninger. CIVC har beregnet at hvis alle champagnehuse gik over til de lettere flasker vil det spare et land som Storbritannien for 3.000 lastbilsture om året.

Priserne på glas er også steget, da mange flaskeproducenter vælter deres stigende energiomkostninger over på kunderne. Så også her kan champagnehusene spare. Og så hjælper det jo også miljøet.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine