8. december 2011

Testen af mousserende vin og Champagne er blevet delt, så vi i denne uge udelukkende har Champagne (+ en enkelt italiener) og så i næste uge en række forskellige mousserende vine.

For at være Champagne skal den boblende vin komme fra Champagne i Frankrig og være fremstillet efter den traditionelle champagnemetode, hvor vinen eftergærer på flaske og dermed danner kulsyre.

Metoden anvendes også andre steder, men det er altså kun vin fra Champagne, der må kalde sig dette.

I dagens test deltager også en italiensk mousserende vin, som altså ikke er champagne, men den har vist sig, som en af de få, gang på gang at kunne konkurrere med den ægte vare. Derfor er den med.

Der er 8 vine med, heraf to rosé og en enkelt årgangschampagne. Kvaliteten er forbavsende jævnbyrdig i år, så spændet i scoren går kun fra 89 til 92 pts. Og traditionelt er mange af champagnerne på tilbud op imod jul og nytår, så der er interessante køb at gøre lige nu. Måske du skal overveje at hamstre til resten af året?

Det absolut bedste køb i testen er Delamotte Champagne, der er søsterhuset til et af Champagnes bedste mærker, Salon. Den har en lys høgul farve med fine små bobler. Intens duft af citrus, æble, lidt brød. Den er mellemfyldig med fin mousse og en smag, der er skøn blød og har dejlig livlig syre. Meget enkel og elegant champagne i flot balance. Den scorer 91/100 pts. og prisen er kr. 169,95 v/12 fl. hos Philipson Wine.

Der er to champagner, der må slås om at være de bedste i ugens test. Den første er Jacquesson Champagne Cuvée 735, der som altid er en fornøjelse og præsterer på højt niveau. Den er mellemfyldig med fin mousse og en smag, der er lettere cremet med dejlig harmoni og friskhed. Den er dog ikke uden lidt tyngde og har mange anvendelsesmuligheder. Som altid en af de bedste non-vintage champagner. Den scorer 92/100 pts. og prisen er kr. 299,95 på nytårstilbud. Den fås hos Erik Sørensen Vin.

Den anden er Bollinger Champagne Rosé. Den er mellemfyldig med flot mousse og en smag, der på en gang er elegant, men også har god styrke og vinøsitet. Det giver en suveræn balance og super velsmag. Skal det være Rosé champagne må det være Bollinger… Den scorer 92/100 pts. og prisen er kr. 349,95 v/12 fl. hos Philipson Wine.

Navn Region Årgang Score Pris
Champagne
– Delamotte
Frankrig
Champagne
N/A 91 169,95
v/12
Champagne
Reserve – Charles Ellner
Frankrig
Champagne
N/A 89 199,00
Champagne
Reserve – Philippe Gamet
Frankrig
Champagne
N/A 90 199,00
Champagne
Brut Classic – Deutz
Frankrig
Champagne
N/A 90 200,00
(tilbud)
Champagne
– Philippe Gamet
Frankrig
Champagne
2005 91 249,00
Champagne
Cuvee 735 – Jacquesson
Frankrig
Champagne
N/A 92 299,95
(tilbud)
Rosé
– Ferrari
Italien N/A 90 160,00
(tilbud)
Champagne
Rosé – Bollinger
Frankrig
Champagne
N/A 92 349,95
v/12

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine