15. august 2010

Franske forskere har opdaget hemmeligheden bag at hælde boblevand i et champagneglas. Hæld det i som en øl. En ny undersøgelse viser, at den bedste måde er at hælde champagne i på en øl-lignende måde med glasset holdt i en skrå vinkel. Undersøgelsen viser, at den mousserende vin holder boblerne længere, når den hældes på denne måde i stedet for at hælde lige ned i glasset og vente på at moussen lægger sig før man hælder mere i.

Undersøgelsen viser også, at Champagne serveret ved lavere temperaturer bevarer sine bobler længere – ved højere temperaturer forsvinder kuldioxiden hurtigere. Den øl-lignende servering har meget mindre indvirkning på champagnens CO2 koncentration end den champagne-lignende servering, især ved lave temperaturer (4 og 12°C). “Øl-serveringen” giver også en meget blødere champagne, siger undersøgelsen.

Det må komme an på en prøve.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine