16. september 2005

I tirsdag var der dømt spanske mousserende vine på Restaurant Nimb i Tivoli. Cava-organisationen i Spanien havde fået 15 leverandører til at stille op til smagning, hvilket var en god anledning til at danne sig et overblik over denne uhøjtidelige men dejlige drik fra Katalonien i Nordspanien.

Ved stående og gående smagninger som denne er det altid svært at koncentrere sig fuldt ud, hvorfor smagsindtryk og bedømmelser skal tages med lidt usikkerhed. Men generelt kan det vel siges, at Cava er en dejlig og frisk mousserende vin, der sjældent når det meget komplekse, men som giver megen glæde og velvære. Dog er der enkelte producenter, der stikker næsen lidt frem og laver ting, der kan være alternativer til den “ægte” vare fra Champagne. Et lille negativt suk er de mange ekstremt tørre cava’er som i hvert fald uden mad er meget svære at gå ombord i.

Udvalgte cava’er:

Gramona – forhandles af Emmery’s
Gramona er ny på det danske marked og forhandles gennem Emmery’s butikkerne. Især Gramona Rosé på 100% Pinot Noir var interessant. Den havde en dejlig frugtig næse og en elegant frugtig smag med en lille bitte smule restsødme. Perfekt til aperitif. Da Emmerys havde glemt at de skulle stå på standen (!) kunne prisen ikke oplyses…

Raventos i Blanc – forhandles af La Cava
En af de bedste Cava’er og en af dem, der kom tættest på Champagnekavalitet, var Raventos i Blanc Gran Reserva Brut 2000. En skøn lidt frisk vin med fyldig mousse og en delikat, kompleks og lang smag. Absolut i top. Prisen er kr. 179,00, hvilket er i orden.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine