• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Byderne på champagnehuset Taittinger gør klar til auktion

21. april 2006

Seks firmaer er udvalgt til at byde på Taittinger champagnehuset og dets tilhørende vinmarker. I alt var der modtaget 40 bud på Taittinger og vingårdene Bouvet-Ladubay og Domaine Carneros, som Taittinger ejer i Loire og i Californien.

Feltet blev indsnævret i weekenden på basis af finansielle detaljer og businessplaner, så der nu er 6 bydere tilbage. Heriblandt skulle der både være store vinfirmaer, finansielle investorer og lokale aktører i blandt.

Franske aviser har spekuleret i at vingiganter som Fortune Brands Inc. og E&J Gallo og kapitalfonde som Butler Capital Partners og Bain Capital skulle være blandt dem.

De resterende bydere får en måned til at færdiggøre deres endelige bud. Salget af Taittinger sker efter at Starwood købte Taittinger’s moderselskab, Societe du Louvre – en stor hotel-koncern – sidste år. Men altså ikke ønsker at beholde champagnedelen. Salget af Taittinger ventes at indbringe omkring 500 mill. Euro.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine