• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bourgogne 05 sælger ligeså godt som Bordeaux

12. januar 2007

Primeur salget af årgang 2005 fra Bourgogne går ligeså godt som Bordeaux-kampagnen. Vinene fra Bourgogne sælges ligeså hurtigt som fra Bordeaux og det på trods af, at der ikke er den samme “hype” omkring Bourgogne-årgangen.

Det er ikke alle Bourgogne-producenter, der udbyder vin i en primeur salg, men hos de, der gør, går salget strygende. I Danmark melder både Theis Vine og Vinens Verden om et ekstraordinært godt primeur salg af Bourgogne i år.

Meget af salget er koncentreret om de bedste og dyreste vine, hvor allokationerne er små og hvor samlere gerne vil sikre sig vine fra den fremragende årgang 2005. Det kan nemlig vise sig at være for sent at bestille, når først vinen sendes på markedet. Der kan den allerede være udsolgt.

På trods af de gode årgang er priserne i Bourgogne ikke løbet løbsk som i Bordeaux. Der meldes om generelle prisstigninger på ca. 15%. Denne forskel skyldes måske forskellen i motivet bagved købet af vinen. Bourgogne købere elsker denne vin og de køber for at drikke, mens mange Bordeaux fans ofte køber for at gensælge.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine