• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bordeaux-slottet Labergorce Zédé forsvinder

11. november 2009

Chateau Labégorce Zédé, et Cru Bourgeois slot fra Margaux, vil forsvinde fra 2009-årgangen. Det vil i stedet blive en del af Chateau Labégorce og skabe en 55 ha stor vinejendom. Det har været hensigten siden nu afdøde Hubert Perrodo købte Labégorce i 1989 og siden dets naboer Chateau de l’Abbé Gorsse de Gosse i 2002 og Labégorce Zédé i 2005.

De tre slotte har tidligere været samlet før den franske revolution og er i de efterfølgende århundreder blevet splittet op. Perrodo købte også det lidt under-performende 3. Cru slot Chateau Marquis d’Alesme Becker et par måneder før han døde i et skiuheld i 2006.

Efter hans død blev planerne stillet i bero, men hans 27-årige datter Nathalie har nu overtaget ejendommen og deler sin tid mellem Bordeaux og London. Hun vil nu gennemføre sin fars ønske. “Vi har talt om dette i årevis”, siger tekniske direktør Philippe de la Laguarigue,”men intet er sket. Nu er vi komme videre med den oprindelige plan.”

Der vil nu blive bare en ejendom: Chateau Labégorce og med en andenvin Zédé de Labégorce. Chateau Marquis d’Alesme vil droppe ‘Becker’ fra sit navn, men fortsætte selvstændigt. Det vil forblive på 15 ha, men nogle af de bedre vinmarker fra de andre ejendomme vil blive anvendt i Marquis. Desuden skal der bygges helt nye vinfaciliteter – disse påbegyndes i 2010.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine