• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bordeaux organisation forsøger ulovligt at presse priserne op

8. december 2005

Organisationen for almindelig Bordeaux og Bordeaux Superieur har stemt for at stoppe anvendelsen af klassifikationens navn på flasken. Det sker for at imødegå de evigt faldende priser. Som en del af en solidarisk beslutning må navnene ikke trykkes på etiketten med mindre prisen for en tonneau er mindst 1.000 €. En tonneau svarer til ca. 1.200 flasker vin. I dag er prisen ca. 700 €.

Organisationen udsteder certifikater i godkendelsesprocessen og såfremt prisen ikke er høj nok, vil man ikke udstede certifikater og så kan køberne (negocianterne) ikke skrive AOC Bordeaux eller AOC Bordeaux Suerieur på etiketten.

Denne ulovlige protest blev vedtaget af 126 ud af 163 medlemmer og skal forsøge at råbe politikerne i Paris op. Desværre for vinbønderne er det jo nok udbud og efterspørgsel, der bestemmer prisen. Og så længe markedet flyder i ligegyldig Bordeaux, som de færreste vil drikke, ja så bliver det nok svært at få priserne op.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine