• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bordeaux og Bourgogne forventer tidligste høst nogensinde i 2011

23. juni 2011

I lighed med Champagne er Bordeaux og Bourgogne forberedt på den tidligste høst nogensinde. Det skyldes, at mange soltimer og høje temperaturer har fremmet modningen. De fleste vindistrikter regner traditionelt med fuld modenhed af druerne ca. 100 dage efter blomstringen. Med moderne vindyrkningsmetoder kommer det ofte ned på omkring 90 dage.

Blomstringen er generelt i slutningen af maj måned, men i år, men i år har været helt anderledes siden man begyndte optegnelserne i 1920. I Bordeaux var blomstringen overstået omkring 8. maj – nogle steder endda allerede den 1. maj. Samtidigt har man haft kølige nætter og varme dage med spring fra 30 ned til 8 eller 9 grader og det kan have stoppet modningen lidt.

Hvor de hvide druer høstes i starten af september og de røde 3-4 uger senere i Bordeaux, må man regne med en høst allerede i midten af august og med de røde i starten eller midten af august.

Men der er stadigt langt til høsten og meget afhænger af vejret i selve august måned.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine