• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bordeaux’ krise går uden om de klassificerede slotte

2. december 2005

Krisen i Bordeaux har intet med Cru Classé slottene at gøre – det siger en række førende Bordeaux-folk. På et seminar i England vaskede en række top-producenter krisen af på de mindre- og middelgode vine i Bordeaux. Seminaret havde besøg af Bernard Magrez (ejer af Graves grand cru classé Pape Clément), Jean-Michel Cazes (ejer af Pauillac 5. Cru Lynch-Bages) og Jean-Luc Thunevin (ejer af St-Emilion kultslottet Château Valandraud).

Men trioen var ret så afvisende overfor en del af de forslag, der blev fremlagt for at forbedre forholdene for Bordeaux vin. F.eks. at det skulle være muligt at skrive druenavnene på etiketten som vi kender det fra oversøiske vine. Hertil svarede Cazes, “at det ikke er relevant for os”.

Magrez udtalte at kategorien fra 50-80 kr. allerede var tabt for Bordeaux og at området istedet skulle markedsføre de dyre vine noget bedre. Den engelske vinskribent Hugh Johnson deltog også i seminaret og foreslog, at de dårligste vinmarker blev revet op. Dette forslag blev skudt ned af Thunevin, der sagde at markerne var perfekte, men at selve produktionen var for dårlig.

Måske vi bare skulle lade Bordeaux-folket om selv at klare deres problemer?

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine