21. marts 2003

I Bordeaux frygter man for en alvorlig amerikansk boycot af fransk vin. Den kommer i givet fald på et meget dårligt tidspunkt, da fransk vin generelt er på tilbagetog over det meste af verden. Tyskland, Frankrigs allierede i Irak-konflikten, er det største eksportmarked for Bordeaux-vin, men her faldt eksporten 7% sidste år på grund af den dårlige tyske økonomi.

Som et resultat af konflikten er dollaren faldet i forhold til Euro, hvilket gør fransk vin (og andre europæiske vine) dyrere i USA, hvilket også bekymrer i Bordeaux. Især da man endelig havde store fremskridt på det amerikanske marked, hvor eksporten sidste år steg med 28% i volumen og 13% i værdi og gjorde det amerikanske marked til det næstvigtigste eksportmarked efter det tyske. Så kombinationen af en boycot og en lav dollarkurs giver forståelige bekymringer i Bordeaux og sikkert også i andre franske vindistrikter.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine