28. september 2005

I Bordeaux er høsten i fuld gang og druerne er meget tæt på at være perfekte efter en ideel sæson. Selvom det er tidligt at vurdere ser 2005 ud til at blive en fantastisk årgang med ekstraordinære, kraftfulde og meget modne druer.

På Chateau Margaux siger direktør Paul Pontallier: “Jeg er ekstrem optimistisk. Indtil nu har alle betingelser i vækstsæsonen været tæt på det optimale. Det har jeg aldrig oplevet før. Sukkerindholdet i druerne er det højeste i 100 år med Merlot på 14,5% naturligt alkohol og Cabernet på 13%”.

I St. Emilion er Jonathan Maltus fra Chateau Teyssier enig: “Ingen har set tal som disse før. Vores Merlot er på 15,2%!”

Normalt plukkes Merlot og Cabernet når sukkerindholdet når et niveau 1-procentpoint lavere.

En sommer med kun meget lidt regn giver ikke kun højt sukkerindhold men også tykke skaller og små druer, hvilket giver dybere farve og mere koncentration i vinen – håber producenterne. Samtidigt har der været store temperaturforskelle mellem nat og dag, så ingen vinstokke er blevet stresset. I forhold til 2003, der var ekstremt varmt, har det været ligeså tørt men temperaturerne har været lavere, hvilket har gavnet vinstokkene.

Udtalelserne fra enkelte slotte ser således ud:

Cheval Blanc: “En lille og kraftfuld årgang – vi ser frem til en excellent årgang”.

Haut-Brion: “Druerne er i en perfekt tilstand”.

Chateau Olivier: “Det ser ud til at blive en af den bedste årgange i meget, meget lang tid”.

Domaine de Chevalier: “Druerne er optimale og balancen er excellent”.

Måske det er årgangen, der kan redde Bordeaux noget af æren (og amerikanerne) tilbage?

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine