• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bordeaux besvarer Languedoc’s angreb

28. januar 2006

Tre ledere fra Bordeaux’s vinindustri har skrevet et åbent brev til alle franske vinfolk for at stoppe “løgnene” om regionen, som det hedder. Brevet er et direkte svar på de anklager som vinmagere fra Languedoc kom med tidligere på ugen og som VinForum har skrevet om her. Brevet forsvarer Bordeaux-regionen og opfordrer til franske reformer, som indgyder respekt i stedet for velgørenhed.

“Det er blevet en vane at hakke på vinsektoren i Bordeaux”, skriver Allan Sichel (formand for negocianterne), Christian Delpeuch (CIVB) og Jacques Bertrand (formand for “Grand Vin” organisationen). “Fakta understøtter ikke anklagerne”, skriver de i et tre-delt forsvar.

“Kan vi bebrejde en generation af vinproducenter for at fordoble deres produktion, når de også kunne fordoble salget.” De påpeger også at Bordeaux bestemt ikke går fri af den nuværende krise, da hundredevis af små vinbønder har seriøse problemer med at overleve i erhvervet.

I et forslag de kalder “Plan Bordeaux” foreslår de franske reformer med statsstøttet oprivning af vinmarker og en strengere produktionskontrol. “Det nuværende system er centraliseret, ufleksibelt og forældet”. De slutter med at skrive at den sædvanlige velgørenhed som destillation og anden økonomisk støtte ikke dur – der skal respekt og langvarige reformer til for at redde fransk vinproduktion.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine