• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bordeaux’ 5 Côtes i én appellation?

12. januar 2006

De fem Côtes i Bordeaux er gået sammen om at skabe en fælles appellation, som vil være nemmere for forbrugeren at forstå. Forslaget går på at de fem appellationer Côtes de Bourg, Côtes de Blaye, Côtes de Castillon, Côtes de Franc og Premiere Côtes de Bordeaux fremover kaldes Côtes de Bordeaux.

Det vil give mulighed for f.eks. at kunne skrive “Castillon: Côtes de Bordeaux Controlée” på etiketten. Ideen er at gøre tingene enklere for forbrugeren og da de 5 Côtes er forholdsvis ens i type (højrebred, merlot-domineret og frugtige) giver det mening at slå dem sammen.

Fire af de fem regioner har allerede sagt OK for forslaget, men Côtes de Bourg tøver stadig og vil først give slip på egen appellation, hvis den nye viser sig at blive en succes.

Forlaget ligger nu hos INAO men en godkendelse forventes først i slutningen af året – måske tidsnok til at høsten 2006 kan få den nye appellation?

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine