Bordeaux 2009 ser allerede meget lovende ud, men flere producenter gør nu opmærksom på, at den megen alkohol kan skabe ubalance. Corrine Conroy, marketingchef på Chateau Brane-Cantenac, siger således at der vil være stor efterspørgsel efter 2009, hvor høstbetingelserne var fænomenale og bedre end 2005. Men hun påpeger, at kun de vinmagere, der forstår at få syren frem og dæmpet det meget høje alkoholniveau vil lave fremragende vine.
Det rigtige høsttidspunkt har også været afgørende, så man ikke har høstet for sent og fået overmodne druer. Men alligevel er begejstringen svær at skjule. Således siger ejeren af Chateau Branaire-Ducru, Patrick Maroteaux, at “årgang 2009 er ekseptionel og den bedste i de sidste 20-30 år!”
Mens vinslottene er begejstrede, er de første (engelske) vinhandlere allerede begyndt at rasle med prissablen og opfordrer slottene til at dæmpe prisniveauet – eller f.eks. lave mere førstevin, så udbuddet stiger. Når der allerede tales priser i oktober måned, så må årgangen virkelig være noget helt særligt!