26. november 2004

Egentlig er Niels Lillelunds bog om Rhône vinene ikke helt ny. Den udkom i september, men da den er et godt gennemarbejdet værk og da Rhône er et af mine personlige favoritdistrikter, har jeg gennempløjet den 2 gange og iøvrigt brugt den flittigt, så nu er jeg i stand til at give den en retfærdig anmeldelse.

Bogen er opbygget i klassisk stil med indledende afsnit om historien, druerne, årgangene, maden og de store vinkøbmænd i området. Dernæst gennemgås de enkelte distrikter et efter et og de vigtigste vinproducenter nævnes og beskrives. Og bogens styrke er denne beskrivelse af de enkelte producenter. Her fornemmer man, at “Lillelund was there” – det er personligt, skrevet med forstand, humor og ikke mindst passion for området. Alle producenter er vurderet på en skala fra 1-6 stjerner. Og ved opslag bag i bogen kan man finde den danske importør af producentens vine (hvis der er en!).

Bogen kan med stor fornøjelse læses fra ende til anden eller anvendes som opslagværk, hvis man lige mangler information om et bestemt distrikt eller producent. Personligt mangler jeg lidt mere information om vinene fra de enkelte distrikter; hvad hedder de, hvordan smager de, hvilke er bedst. Jeg er klar over, at det ville gøre bogen endnu fyldigere og måske lidt for Parker-agtig, men det ville også gøre den endnu mere interessant end den allerede er. Måske i næste udgave?

Men hvorom alting er, så er bogen et super supplement til det efterhånden store arsenal af dansk-skrevne vinbøger. Og det er en af de bedste. Kan du lide vin fra Rhône, så ønsk dig bogen i julegave eller køb den selv. Den er alle 269,00 kr. værd.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine