• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Bernard Magrez vil anvende droner i vinmarkerne

10. januar 2014

drone

Bernard Magrez vil i den nærmeste fremtid anvende en specialudviklet vinmark drone i fire af sine Bordeaux vinslotte. Dronen skal testes på Pape Clement, La Tour Carnet, Fombrauge og Haut Peyraguay, før anvendelsen bredes ud til de øvrige ejendomme i Bordeaux og det sydlige Frankrig.

Dronen består af en ubemandet helikopter med kameraer og sensorer, der kan flyve over vinmarkerne og kontrollere ødelæggelser af vinplanter, sygdomme, tørke, drue modenhed og andre parametre som jordbundsforhold og dræning.

droneChateau Luchey-Halde i AOC Pessac Léognan har allerede testet en drone og flere ejendomme i Californien og Oregon anvender allerede tilsvarende teknologi.

Jeanne Lacombe, teknisk direktør for alle elleve Magrez Médoc ejendom udtaler, at en enkelt drone er blevet bestilt til € 50.000 og den vil begynde med at arbejde i april måned. “Vi har lavet tests ind til nu er og meget tilfredse med resultatet. Dronen kan dække et areal på 1,5 ha på fire minutter, så for en ejendom som La Tour Carnet vil det tage ca. en uge, da der her er 120 ha”, siger Lacombe.

“Vi forestiller os af bruge dronen tre til fire uger om året på hver ejendom og så flytte den rundt efter behov og vil købe flere droner i fremtiden, hvis det er en succes.”

Lacombe forventer at dronen vil mindske behovet for mandetimer betragteligt og sikre, at alle Magrez ejendomme får det samme høje niveau i pasningen af vinmarkerne. Desuden forventes det, at man kan skære ned på gødning m.m., da dronen gør, at man mere præcist kan dosere rigtigt. Der bliver også et mindre behov for traktorer i vinmarkerne.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine