18. marts 2005

Bartolo Mascarello er død i sit hjem i Barolo – han blev 78 år. Mascarello var partisan under 2. verdenskrig og sagde bl.a. til sine tyske kunder: “Først jagtede I mig og nu jagter I min vin”. På trods af store omvæltninger i Barolo og indførelse af små 225-liters barrique, forblev Mascarello tro mod den traditionelle måde at producere vin på; lavt udbytte, lang udblødning, store egefade og et minimum af indblanding i kælderen. Denne troskab gjorde næsten Mascarello til kult mange steder.

Mascarello dyrkede sin vin fra fire vinmarker i gode områder; Cannubi, San Lorenzo og Rué i Barolo, og Rocche i La Morra. Som rigtig traditionalist blandede han vinene fra disse 4 marker og lod sig ikke overtale til at lave single vineyard crus. Som han sagde, “Vi har ikke engang ordet cru: det må vi importere fra Frankrig.”

Mascarello var nok tro mod traditionen men var samtidig kontroversiel. Han begyndte af håndmale sine etiketter og skrev bl.a. “Ingen Barrique, Ingen Berlusconi” på dem…

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine