• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Australske James Halliday langer ud efter Parker

2. december 2005

Den australske vinskribent James Halliday har indledt et angreb på de amerikanske kolleger Robert Parker og Matt Kramer. Halliday påstår, at Parker’s australske vinbedømmelser ikke stemmer overens med resultaterne fra de australske Vin-shows (hvor Halliday bl.a. er dommer) og at Parker baserer sine anbefalinger på højst 10% af regionens vine.

Parker svarer igen ved at anklage Halliday og hans australske kolleger for et være “Euro-imitatorer”, hvor vinen skal tilføres mere og mere syre for at skjule enhver fyldighed og skjule, hvor vinen kommer fra.

Hallidays bemærkninger faldt i et indlæg til medlemmer af vinpressen i New South Wales, som han kaldte “Thank you Mr Evans and sorry Mr Parker.” Han sagde, “at resultaterne af de sidste 6 Sydney Royal Wine Shows viste, at de australske dommere foretrak vin med finesse som Clare Valley Riesling fremfor fyldige røde vine fra Barossa, som Robert Parker elsker”. Han mente, at Parker simpelthen ikke har smagt nok australsk vin til at komme med sine konklusioner.

Derefter fik Matt Kramer en over nakken også. Han skulle være endnu mere ude på et sidsespor end Parker. Kramer har antydet, at de australske vinshows er styret af de store australske vinfirmaer og at resultaterne derfor er givet på forhånd. Dette afviste Halliday som farceagtigt, men han er jo også selv dommer i disse shows!

Robert Parker har taget til genmæle på sin hjemmeside, hvor han skriver: “Halliday og de fleste af hans kolleger har for længe siden vendt ryggen til de store australske vine. De Euro-imiterede vine som Halliday, Brian Croser m.fl. har rost til skyerne er tomme, harmløse og ikke bedre end de mindste vine”.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine