Den italienske vinproducent Allegrini træder ud af Valpolicella Classico klassifikationen, da de ikke må anvende skruelåg. Vingårdens Valpolicella Classico vil nu kun blive benævnt Valpolicella, da Allegrini ønsker at anvende Stelvin skruelåg til vinen. “Vi har ventet på, at reglerne for Valpolicella Classico skulle blive ændret, så vi kunne anvende skruelåg på vinen”, siger Franco Allegrini. “Men de er ikke ændret, så nu har vi besluttet at træde ud af Classico. Skruelåget er vigtigere for os end klassifikationen”.
Allegrini har ikke oplevet kork-problemer, men de føler at vinens friskhed bliver bevaret bedre med skruelåg end med både naturlig kork og syntetisk materiale. Efterspørgsel på skruelåg fra store markeder som England har også hjulpet på beslutningen.
Allegrini er frustrerede over det langsommelige italienske bureaukrati og forudser at andre producenter vil følge dem både i Valpolicella og andre italienske vindistrikter.