18. november 2004

Den 3. torsdag hvert år kommer Beaujolais Nouveau på gaden. Denne druesaft er elsket af nogle og hadet af andre. Jeg må indrømme at tilhøre den sidste gruppe. Men jeg må også indrømme, at det er godt gået rent marketingmæssigt af folkene fra Beaujolais. Der er vel ingen anden vin, der får så stor opmærksomhed én gang om året. Tænk hvis franskmændene havde lige så stor dygtighed til at sælge deres øvrige vine, så var der ingen vinkrise i Monsieur Chirac’s hjemland.

Nå men tilbage til Nouveau’en. I år er den høstet fra den 11. september og flasket fra den 18. oktober. Det giver ca. 1 måned til at gære og klare mosten – kun lidt mere end 3-ugers vin fra Matas! Og smagen er der som regel ikke meget at skrive om. I bedste fald er den frugtig, let og forhåbentlig kold, så man ikke kan smage, at den ikke har substans. I værste fald smager den som førnævnte 3-ugers vin.

Tænk der fremstilles omkring 40 mill. flasker af Nouveau-saften om året, heraf står Dubouef for de 7 millioner.

Hvis du gerne vil støtte fransk vin, så undgå Nouveau’en og køb i stedet en anden fransk vin til samme penge, f.eks. fra Languedoc – her er pengene givet meget bedre ud.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine