• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • 9 mill. flasker vin beslaglagt i Chianti

12. oktober 2005

En mængde svarende til 9 mill. flasker vin er blevet beslaglagt af politiet i Chianti Classico. Det store og kendte vinfirma Ruffino er blandt de virksomheder politiet undersøger i en større bedragerisag.

Piero Conticelli, ejeren af Cavico, et vinfirma ved Firenze, er anklaget for at have solgt store mængder vin, som angiveligt skulle være Chianti Classico men som var vin produceret uden for DOCG klassifikationen. Vinen er solgt til andre producenter, som i god tro (?) har købt vinen for at være Chianti Classico. Det gælder årgangene 2001-2004.

Ruffino har for øjeblikket hele sit lager på 2,5 mill. flasker vin under lås og slå. Direktøren for Ruffino, Adolfo Folonari, siger: “Vi var Cavico’s største kunde og har købt 12.000 hektoliter vin over den sidste 4 år. Vi samarbejder med politiet for at finde de batches, der er blandet i vores vin. Indtil da sendes der ingen Chianti Classico på markedet”.

Andre vingårde undersøges også, men deres navne er ikke blevet offentliggjort.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine