12. marts 2009

Det kan være svært at finde rundt i den danske vinjungle, da der stort set altid er vin på tilbud og det endda med store prisnedsættelser. Skal man tro på tilbuddenes før og nu priser og er det nu så godt et tilbud, som vinhandleren giver udtryk for?

VinForum har set lidt på ugens vintilbud på nettet og giver her 5 anbefalelsesværdige vine. De er ikke smagt af VinForum, i stedet er der taget udgangspunkt i andre mediers omtale af de pågældende vine og så selvfølgelig prisen. Man kan med andre ord sige – det er hvad jeg ville købe i denne uge:

Glaezter Heartland Stickleback Red 2007
Stickleback Red fra den australske vinkomet Ben Glaetzer er altid et hit. Det er en ukompliceret rødvin, der altid er frugtig og frisk i det og med god balance. Prisen er kun kr. 65,00 pr. fl. og hos Robert Parker får den 88 pts., så pengene er godt givet ud. Du skal ennda blot købe en enkelt flaske for at få denne pris. Det kan du gøre rundt om i landet hos Vinens Verdens forhandlere. Find en forhandler på www.wine.dk.

Hos Philipson Wine er der flere gode tilbud men jeg fandt over denne, som jeg ikke kendte på forhånd:

Amayna Chadonnay 2006
Vinen er fra Leyda Valley i Chile, som er et af de køligere distrikter i landet. Vinen få ikke mindre end 93 pts. hos Robert Parker. Det er godt nok Parkers medarbejder Jay Miller, der har været så rundhåndet og han skriver om vinen:

The 2006 Chardonnay exhibits mineral, almond, white peach, and poached pear aromas. On the palate it displays elegance, a creamy texture, layers of flavor, and a striking resemblance to Grand Cru white Burgundy. It is a steal at the asking price. Leyda appears to be Chile’s premier cool-climate grape growing region if these Garces Silva wines under the Amayna label are any indication.

Prisen er kun kr. 99,95 pr. Fl.og selv om du skal købe 12 flasker for at få vinen til denne pris er det givet godt ud. www.philipsonwine.com

Vinene fra Rhône i den fantastiske årgang 2007 er efterhånden ved at komme på markedet. Hos Nordic Wine Club har jeg fundet dette gode køb:

Domaine La Fourmone Gigondas Secret de la Barrique
Gigondas er nabo til det mere kendte og dyrere Chateauneuf-du-Pape og vinene minder om hinanden, dog er Gigondas stadigt billigere end Chateauneuf. Robert Parker himself giver 91-94 pts. for denne vin, som han mener holder til 2024 og jeg er tilbøjelig til at give ham ret! Prisen er kr. 138,68 pr. fl. som medlem (det koster 249,- kr. at blive medlem) og det er godt givet ud.

Fionia Vin i Odense har fået ny online webshop og har i den anledning nogle vintilbud. Det mest spændende er:

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Asinone 2003
Denne vin er fra en enkeltmark og lavet på 100% Sangiovese fra dette klassiske distrikt i Toscana. Jeg smagte tilfældigvis årgang 2001 i går og vil ikke tøve med at slå til på årgang 2003. Ifølge Parker skal den have 92 pts. og prisen er kr. 175,00 såfremt man køber 12 fl. www.fioniavin.dk

Endelig har Gravesen Vine et godt tilbud:

Grand Veneur Côtes du Rhône Village Champauvins 2006
Parker giver 90 pts. og skriver: The estate Cotes du Rhone-Villages is always a winner, and the 2006 Cotes du Rhone-Villages Les Champauvins is again a classic example of southern France. It is a pure wine, with notes of garrigue, meat, and sweet kirsch in a medium to full-bodied, ripe, lovely style meant for drinking in its first 4-5 years of life.
Prisen er nedsat fra 100 kr. til 75,00 kr. Godt tilbud. www.gravesenvine.dk

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine