• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • 1. Cru’ernes pris falder med 33% i Bordeaux 2004

10. juni 2005

1. Cru slottene Haut-Brion, Margaux og og Mouton-Rothschild har alle offentliggjort deres 2004 priser og de er alle faldet med 33% i forhold til 2003. Château Lafite forventes at følge trop, mens Château Latour sikkert sigter højere, da Latour allerede er blevet dømt som den bedste vin i årgangen.

På trods af prisfaldet er prisen stadig højere en årgang 2002, hvor den var 60€.

Også mange af de såkaldte “SuperSeconds” har ladet priserne falde. Château Cos d’Estournel med 46% og Château Ducru-Beaucaillou med 40% i forhold til 2003. Men køberne er stadig sløve – for at sælge vinene opererer det engelske vinfirma Farr Vintners med en fortjeneste på kun 10% mod normalt 20%.

De vine der sælger bedst er hvor kvaliteten er i top og hvor prisen ikke er gået amok. Det drejer sig bl.a. om slottene Calon-Ségur, Grand-Puy-Lacoste, Léoville-Barton, Léoville-Poyferré og Pontet-Canet og så 2. vinene Clos du Marquis (2. vinen fra Château Léoville Las Cases), Les Forts de Latour og Pavillon Rouge de Château Margaux.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine