16. maj 2001

Følgende pressemeddelelse er sendt den 15. maj 2001:

VinForum har stor succes med online auktioner af vin og satser at udbygge auktionsdelen og gebyrer skal finansiere ekspansionen.

Danske vinelskere handler vin som aldrig før. Og det foregår via online auktioner hos VinForum – Danmarks største website om vin. Siden VinForum startede med et af de første online auktionssystemer for 2 år siden er antallet af brugere og handler steget støt. “Vi har efterhånden små 2.500 vin-entusiaster, der handler vin med hinanden”, fortæller VinForum’s direktør Jan P. Olsen og fortsætter: “Og det er de dyre auktionsvine, som Bordeaux Grand Cru Classé, der handles. Der gennemføres ca. 1.500 auktioner om måneden, hvoraf ca. en fjerdedel resulterer i en handel. En gennemsnitshandel er på ca. 1.200 kr. og omsætningen er over DKK 400.000 om måneden. Og det synes vi faktisk er flot”.

Ud over selve auktionssystemet tilbydes brugerne også adgang til alle tidligere auktionsresultater, så man nemt kan danne sig et indtryk over priserne på vinene i de forskellige årgange. “Vi er også ved at forberede en database med vinbedømmelser fra de mest kendte amerikanske vinmagasiner; WineSpectator og Robert Parker. Så kan vores brugere nemt slå op og se hvordan en vin på auktionen er bedømt og vurderet. Det gør at vi knytter brugerne tættere til os og der opstår en større merværdi og loyalitet.”

Fremtiden for VinForums VinAuktion ser lys ud i følge Jan P. Olsen: “For øjeblikket vokser vi med ca. 10% om måneden. Det skyldes dels vinauktionen, men også de mange andre tilbud vi har. Fra de e-mails vi modtager, kan vi se, at brugerne er meget tilfredse og at der er opstået venskaber og vinklubber som resultat af samhandlen på vinauktionen. Der er således opstået hvad man kalder et “community” på nettet.

Indtil nu har vi kun gjort brug af annoncer som finansieringskilde, men for at styrke auktionen yderligere indfører vi gebyrer på auktionen fra 15. juni 2001. Der er tale om et mindre transaktiongebyr på DKK 10,00, som både sælger og køber skal betale, når der indgås en handel.”

I august måned vil VinForum holde den første online vinauktion, hvor sælgere skal indlevere vinen til vurdering og kontrol og hvor VinForum optræder som et “rigtigt” auktionshus og formidler salget mellem sælger og køber. På disse auktioner skal både sælger og køber betale provisioner, som det kendes fra andre auktionshuse. “Vores succes med online vinauktioner har givet os mod til at forsøge at blive førende når det gælder vinauktioner i Danmark. Vi forventer derfor at tage markedsandele fra bl.a. Bruun Rasmussens Kunstauktioner, når vi starter til august. Andre auktionshuse tager op til 41% i samlede gebyrer ved auktionssalg – det kan vi gøre for 15%. Mon ikke det vil flytte lidt rundt på kunderne?”, slutter Jan Olsen.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine