1. februar 2002

Et par glas vin om dagen er ikke kun godt for hjertet, men også for hjernen. Det skriver Berlingske Tidende. En ny international undersøgelse viser, at daglig indtagelse af én til tre genstande kan mindske risikoen for Alzheimer og andre demens-sygdomme. Resultaterne er hollandske og er netop blevet offentliggjort i det velansete engelske lægetidsskrift The Lancet. Effekten er i øvrigt uafhængig af, om man drikker øl, vin eller spiritus.

I den hollandske undersøgelse er 5.395 personer over 55 år og uden forudgående tegn på demens blevet spugt om deres drikkevaner. Af disse havde 197 deltagere ved projektets afslutning i 1999 udviklet Alzheimer eller andre former for demens. Folk, der drikker mellem en og tre genstande om dagen, viste sig i forhold til afholdspersoner at have 42 procent lavere risiko for at udvikle demens. Personer, der drikker mere end én genstand om ugen, har ifølge resultaterne 25 procent lavere risiko for demenssygdomme.

Antallet af deltagere med et svært alkoholforbrug – mere end tre genstande dagligt – var for lavt til at drage konklusioner om store mængder alkohols indvirkning på demenssygdomme. De fleste forskere er dog enige om, at indtagelse af større mængder alkohol ofte har den stik modsatte effekt. Ud over skade på leveren kan store mængder alkohol over tid ligefrem beskadige hjernen.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine