• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Villa Antinori dropper Chianti Classico

22. maj 2003

Den kendte italienske vinmand Piero Antinori lader nu en af husets mest kendte vine skifte klassifikation. Det er Chianti Classico’en Villa Antinori, der fra årgang 2001 bliver til en IGT Toscana klassificeret vin d.v.s uden den nuværende Chianti Classico oprindelsesbetegnelse. Og vinen vil fremover udelukkende være produceret på druer dyrket af familien selv på familien Antinoris egne godser i Toscana.

I følge en pressemeddelelse har Piero Antinori truffet denne beslutning som et led i en konstant stræben efter den bedst mulige kvalitet i vinene, hvor en “ensartet og forbedret kvalitet år for år er en vigtig parameter for forbrugernes valg af vin.” Den nye klassifikation Toscana IGT vil give større fleksibilitet i druesammensætning og produktion.

Så kan man som forbruger spørge om dette skridt virkelig er et godt valg på længere sigt? Når det stedtypiske forsvinder og alle vine bliver lavet ensartet på de samme druer, forsvinder charmen og forskelligheden så ikke også? Det vil da være trist, hvis alle foretog samme skridt, så Chianti Classico forsvandt og der kun var Cabernet-baseret IGT Toscana tilbage?

Familien Antinori vil dog stadig være at tælle blandt producenter af Chianti Classico DOCG med vinene Pèppoli og Badia a Passignano og med Tenute Marchese Antinori som alle produceres på Piero Antinoris 3 vingårde i Chianti Classico.

 

 

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine