• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Tyske producenter af Eiswein håber på frost

5. marts 2001

De tyske producenter af den specielle Eiswein venter stadig på, at det skal blive så meget frost, så høsten kan begynde. Eiswein bliver fremstillet ved at lade druerne blive på vinstokkene indtil det fryser og derefter kvase druerne mens de er frosne, så iskrystalerne (vand) frasorteres og dermed koncentreres sukkerindholdet i druerne. Men kravet til de tyske producenter er, at temperaturen skal være under minus 7 grader og det har det endnu ikke været endnu ret mange steder i Tyskland, hvor vinteren indtil nu har været meget varmere end normalt.

Normalt kan de fleste druer til Eiswein høstes allerede i november eller december måned, men i år bliver det altså tidligst i januar året efter. I forvejen er høsten af Eiswein meget risikobetonet og de fleste forventer nu et meget lille udbytte og dermed højere priser for den i forvejen meget dyre Eiswein.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine