4. august 2003

Brunello producenterne i Montalcino i Toscana starter vinhøsten i denne og næste uge. Det skriver Decanter.com. Det er højst sandsynligt den tidligste høst nogensinde for Brunello. Mange steder er de hvide druer og Merlot allerede høstet i Italien. Det er den kraftige hedebølge, der også i Italien har resulteret i en tidlig høst, uger før normalt.

Hos Biondi-Santi er høsten sat i gang i dag, 4. september, og Franco Biondi-Santi mener det er den tidligste høst nogensinde. Det normale er omkring den 3. uge i september, men druerne er perfekt modne nu, så der er ikke nogen grund til at udskyde høsten.

Sidste år måtte Biondi-Santi deklassificere hele høsten på grund af regn, så man ser frem til, at dette år bliver nær det perfekte, især hvis der ingen regn kommer under høsten. Til gengæld bliver mængden omkring 35% mindre end normalt. Så høj kvalitet og lav mængde – ja det plejer at give høje priser!

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine