• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Smagen i Champagne skal findes i boblerne

18. december 2003

Franske forskere har fundet ud af, at champagnes smag skal findes i boblerne. Jo mindre de er, desto bedre smager vinen. Det er forskere fra universitetet i Reims i Champagne, der er kommet til denne konklusion efter mange års forskning. Smagen afgøres således af størrelsen og mængden af bobler og kun i mindre grad af druen. Boblerne opfanger smag- og aroma-molekyler fra champagnen på vej op gennem glasset. Så jo flere bobler, desto mere smag. Forskerne forsøger nu at skabe den “perfekte boble”, så man kan få en perfekt champagne!

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine