• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Salget af en historisk russisk vinsamling mislykkedes

9. december 2004

Salget af en historisk vinsamling fra Ukraine’s Massandra samling mislykkedes. Samlingen var til salg på Sotheby’s auktion i London men hele 63% af alle lots blev ikke solgt. Totalt indbragte samlingen 150.000 £ mod de forventede 500.000 £. Skuffelsen blev ikke mindre af, at samlingen havde haft stor presse- og publikumsbevågenhed i dagene op til auktionen.

Den højeste pris gik til et lot med 2 fl. fra 1913 af en Madeira-agtig vin fra Zarens samling til 4.000 £. Ligesom to enkelt flasker af 1894 Livadia Liqueur Cabernet Sauvignon og en 1895 Livadia Rose Muscat fra Zarens samling indbragte beløb på over 2.000 £ pr. flaske.

Massandra vingården blev bygget i slutningen af 1900-tallet til brug for Zar Nikolaj II’s sommerpalads Livadia. Samlingen har overlevet både revolutionen og to verdenskrige, men efterspørgslen efter vinene er altså begrænset. I følge O’Mahony fra Sotheby’s skyldes det nok, at markedet for søde vine, som f.eks. portvin og Sauternes, er noget presset for øjeblikket.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine