• Forside
  • /
  • Blog
  • /
  • Så kom Parkers bedømmelser af Bordeaux 2002

31. oktober 2003

I det seneste nummer af Wine Advocate, kom Parker endelig med bedømmelserne af Bordeaux 2002. Generelt er han godt tilfreds med årgangen, der dog kræver tålmodighed i kælderen. Tiden vil gøre de bedste af vinene rigtigt gode, når de får lov at ligge mange år i kælderen. Parker frygter, at årgang 2002 vil blive glemt mellem den fantastiske årgang 2000 og den også udmærkede årgang 2001 og så efterfølgeren 2003, som p.t. ser ud til at kunne blive klassisk. Til gengæld er priserne på årgang 2002 rimelige og Parker vurderer, at årgangen skal købes, gemmes og drikkes og ikke spekuleres i. Det er købers marked og kun de allerbedste vine, vil kunne opnå en prisstigning over tid, vurderer Parker.

Parker er mest til vinene fra Medoc, hvor Cabernet Sauvignon er dominerende, da Merlot på højre bred havde problemer i Pomerol og St. Emilion. De bedste vine i årgangen er Ausone, Lafite, Latour, Leoville-Las-Cases, Mouton, Palmer og Pavie.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine